top of page

מתכון חומוס ללא חומוס של יעל פרל!



גאים לשתף אתכם במתכון נפלא של יעל פרל, סטודנטית להומאופתיה בבית הספר הישראלי להומאופתיה ותזונה, ומחברת הספר "מאה מתכונים מזינים ללא סוכר מעובד וללא דגנים".


מה צריך?


3-4 ביצים קשות קלופות

4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

1 כפית שטוחה כמון

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כוס מים קרים


הוראות הכנה:


נכניס את כל המרכיבים פרט לטחינה הגולמית לכלי עמוק, ונטחן הכול בעזרת בלנדר מוט

(אפשר גם במעבד מזון חשמלי רגיל).


לאחר שמתקבל נוזל חלק ואחיד, נוסיף את הטחינה הגולמית כף אחר כף, ונעצור כשיתקבל המרקם הרצוי. אם הנוזל סמיך/דביק מדי, נוסיף בהדרגה מים הקרים.


טיפ: שימוש בביצים קשות חמות ישדרג את המנה לחומוס מסעדות.


אחרי שתתנסו בהכנת החומוס ללא חומוס הנפלא והמופלא הזה,

אחרי שתתענגו על אכילתו ותחושו שבעים ללא תחושת הנפיחות שמופיעה לאחר צריכת הקטנייה חסרת הרחמים, לא תחזרו כל כך מהר לחומוס שהכרתם עד היום.


ממרח "כמו-חומוס" שכזה הוא הרבה יותר מאופציית מריחה על פרוסת לחם.


בליווי ירקות טריים שניתן לטבול בממרח, או לצד סלט רענן, הוא בהחלט נכנס לקטגורית ארוחת ביניים ואף ארוחה עיקרית טעימה ומשביעה!


שיהיה בתיאבון!

bottom of page