top of page

פאי התפוחים הסודי של משפחת הנדל!



גאים לשתף מתכון מעולה לפאי תפוחים של גלי הנדל, יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא, מומחית בתחום השפעת התזונה על בלוטת התריס ומרצה במסלול התזונה למטפלים בבית הספר הישראלי להומאופתיה!


> מתכון הפאי אינו מכיל מוצרי חלב או גלוטן שהוכחו מחקרית כקשורים לבעיות בבלוטת התריס. על כך ועוד נרחיב בלימודי התזונה למטפלים בביה"ס להומאופתיה ותזונה.


לפאי (תבנית עגולה 26)


3 תפוחי גרני סמיט קלופים וחתוכים לפרוסות.

3 כפות יין אדום / רום

3 ביצים אורגניות

1/2 כוס קמח קוקוס

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כוס קמח טפיוקה

1 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה / שמן זית / plam shortening

3/4 כוס מייפל אמיתי / סוכר קוקוס טבעי

מעט תמצית וניל אמיתית

1 כפית קינמון

קורט מלח אטלנטי

1/2 כוס סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפייה (לא חובה)


הכנה:


מחממים תנור ל-180 מעלות. משרים את התפוחים הקלופים והחתוכים ביין / רום וקינמון למשך 30 דקות (עדיף 1 שעה+).


מכינים את הבלילה: מערבבים את הקמחים עם המלח, הקינמון, תמצית וניל, שומן (קוקוס, זית או שורטנינג) מומס, 3/4 סוכר הקוקוס או המייפל, 1/2 כפית סודה לשתיה, מוסיפים 3 ביצים ומערבבים לבלילה.


מסדרים את התפוחים בתבנית פאי גדולה בפרוסות (כמו לטארט טאטן).

אופים רק את התפוחים בתנור למשך 15 דקות, מקררים, שופכים מעל את הבלילה ואופים עוד 40 דקות. מקררים והופכים את העוגה על צלחת רחבה.


בתיאבון!

bottom of page