top of page

פאי התפוחים הסודי של משפחת הנדל!



גאים לשתף מתכון מעולה לפאי תפוחים של גלי הנדל, יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא, מומחית בתחום השפעת התזונה על בלוטת התריס ומרצה במסלול התזונה למטפלים בבית הספר הישראלי להומאופתיה!


> מתכון הפאי אינו מכיל מוצרי חלב או גלוטן שהוכחו מחקרית כקשורים לבעיות בבלוטת התריס. על כך ועוד נרחיב בלימודי התזונה למטפלים בביה"ס להומאופתיה ותזונה.


לפאי (תבנית עגולה 26)


3 תפוחי גרני סמיט קלופים וחתוכים לפרוסות.

3 כפות יין אדום / רום

3 ביצים אורגניות

1/2 כוס קמח קוקוס

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כוס קמח טפיוקה

1 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה / שמן זית / plam shortening

3/4 כוס מייפל אמיתי / סוכר קוקוס טבעי

מעט תמצית וניל אמיתית

1 כפית קינמון

קורט מלח אטלנטי

1/2 כוס סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפייה (לא חובה)


הכנה:


מחממים תנור ל-180 מעלות. משרים את התפוחים הקלופים והחתוכים ביין / רום וקינמון למשך 30 דקות (עדיף 1 שעה+).


מכינים את הבלילה: מערבבים את הקמחים עם המלח, הקינמון, תמצית וניל, שומן (קוקוס, זית או שורטנינג) מומס, 3/4 סוכר הקוקוס או המייפל, 1/2 כפית סודה לשתיה, מוסיפים 3 ביצים ומערבבים לבלילה.


מסדרים את התפוחים בתבנית פאי גדולה בפרוסות (כמו לטארט טאטן).

אופים רק את התפוחים בתנור למשך 15 דקות, מקררים, שופכים מעל את הבלילה ואופים עוד 40 דקות. מקררים והופכים את העוגה על צלחת רחבה.


בתיאבון!

Comments


  • מושגי בסיס; יסודות בסיסיים של הבנת הרכב המזון שאנו אוכלים

  • פחמימות: לא על הלחם לבדו והאם הן האויב של האנושות?

  • שומנים: הטוב הרע והמכוער. מה זה שומן והאם הוא באמת משמין? האמת העירומה

  • חלבונים: החיילים הבונים. היכרות עם אבני הבניין החשובות של הגוף וכיצד ניתן לקבל אותם

  • אנזימים: מי אתם ומה אתם רוצים?

  • אנטיאוקסידנטים: תפוח ליום ולרופא שלום. מהם אותם שודדים שנקראים רדיקלים חופשיים ואיך הם משפיעים על בריאותנו?

  • היכרות עם מעגל ייצור האנרגיה בתאי הגוף

  • תוספי תזונה; כיצד לדעת לבחור טוב בין כל השפע ומה עלינו לחפש בעצם?

  • ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו

  • עולם הקטניות ללא הבדלי צבע, גודל ומוצא

  • תבלינים: סגולות רפואיות, חומרים פעילים ופיטוכימיקלים חיוניים

  • אגוזים ושקדים: תחנות הכוח של עולם המזון

  • פירות וירקות: חמישה צבעים לבריאות! סגולות רפואיות, רכיבים כימיים מיוחדים, כללי שילוב בתפריט למטרה טיפולית ועוד! 

  • מזונות העל: מזונות עם ריכוז רכיבים חיוניים גבוה במיוחד

  • דגנים וגלוטן - האם אתה טוב, רע או לא נורא?

  • מזונות מן החי: למי כן? למי לא? למה? כמה?

  • פיטוכימיקלים: תוספי תזונה מיוחדים

bottom of page