top of page

מתכון חומוס ללא חומוס של יעל פרל!



גאים לשתף אתכם במתכון נפלא של יעל פרל, סטודנטית להומאופתיה בבית הספר הישראלי להומאופתיה ותזונה, ומחברת הספר "מאה מתכונים מזינים ללא סוכר מעובד וללא דגנים".


מה צריך?


3-4 ביצים קשות קלופות

4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

1 כפית שטוחה כמון

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כוס מים קרים


הוראות הכנה:


נכניס את כל המרכיבים פרט לטחינה הגולמית לכלי עמוק, ונטחן הכול בעזרת בלנדר מוט

(אפשר גם במעבד מזון חשמלי רגיל).


לאחר שמתקבל נוזל חלק ואחיד, נוסיף את הטחינה הגולמית כף אחר כף, ונעצור כשיתקבל המרקם הרצוי. אם הנוזל סמיך/דביק מדי, נוסיף בהדרגה מים הקרים.


טיפ: שימוש בביצים קשות חמות ישדרג את המנה לחומוס מסעדות.


אחרי שתתנסו בהכנת החומוס ללא חומוס הנפלא והמופלא הזה,

אחרי שתתענגו על אכילתו ותחושו שבעים ללא תחושת הנפיחות שמופיעה לאחר צריכת הקטנייה חסרת הרחמים, לא תחזרו כל כך מהר לחומוס שהכרתם עד היום.


ממרח "כמו-חומוס" שכזה הוא הרבה יותר מאופציית מריחה על פרוסת לחם.


בליווי ירקות טריים שניתן לטבול בממרח, או לצד סלט רענן, הוא בהחלט נכנס לקטגורית ארוחת ביניים ואף ארוחה עיקרית טעימה ומשביעה!


שיהיה בתיאבון!

Comments


  • מושגי בסיס; יסודות בסיסיים של הבנת הרכב המזון שאנו אוכלים

  • פחמימות: לא על הלחם לבדו והאם הן האויב של האנושות?

  • שומנים: הטוב הרע והמכוער. מה זה שומן והאם הוא באמת משמין? האמת העירומה

  • חלבונים: החיילים הבונים. היכרות עם אבני הבניין החשובות של הגוף וכיצד ניתן לקבל אותם

  • אנזימים: מי אתם ומה אתם רוצים?

  • אנטיאוקסידנטים: תפוח ליום ולרופא שלום. מהם אותם שודדים שנקראים רדיקלים חופשיים ואיך הם משפיעים על בריאותנו?

  • היכרות עם מעגל ייצור האנרגיה בתאי הגוף

  • תוספי תזונה; כיצד לדעת לבחור טוב בין כל השפע ומה עלינו לחפש בעצם?

  • ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו

  • עולם הקטניות ללא הבדלי צבע, גודל ומוצא

  • תבלינים: סגולות רפואיות, חומרים פעילים ופיטוכימיקלים חיוניים

  • אגוזים ושקדים: תחנות הכוח של עולם המזון

  • פירות וירקות: חמישה צבעים לבריאות! סגולות רפואיות, רכיבים כימיים מיוחדים, כללי שילוב בתפריט למטרה טיפולית ועוד! 

  • מזונות העל: מזונות עם ריכוז רכיבים חיוניים גבוה במיוחד

  • דגנים וגלוטן - האם אתה טוב, רע או לא נורא?

  • מזונות מן החי: למי כן? למי לא? למה? כמה?

  • פיטוכימיקלים: תוספי תזונה מיוחדים

bottom of page